Schandaal rond Fillon

 • Fillon beschuldigt Hollande van "zwart kabinet" en perslekken Auteur: Gianni Paelinck

  Belga

  Fillon beschuldigt Hollande van "zwart kabinet" en perslekken Auteur: Gianni Paelinck

  vr 24/03/2017 - 06:59 Gianni Paelinck
  De Franse presidentskandidaat François Fillon beschuldigt huidig president Hollande ervan een "zwart kabinet" te hebben. Zo zou Hollande rechtstreeks documenten uit gerechtelijke onderzoeken op zijn bureau krijgen om ze dan gericht naar de pers te lekken, beweerde Fillon gisteren in de uitzending "l'Emission politique" op France 2. Fillon spreekt van een mogelijk "staatsschandaal" en wil een gerechtelijk onderzoek. President François Hollande ontkent de aantijgingen met klem.
 • Kremlin: "Aantijgingen lobbywerk Fillon voor Poetin is fake news" Auteur: Dominique Fiers

  AP

  Kremlin: "Aantijgingen lobbywerk Fillon voor Poetin is fake news" Auteur: Dominique Fiers

  wo 22/03/2017 - 15:06 Dominique Fiers
  Het Kremlin reageert krachtdadig op de nieuwe onthullingen in het Franse satirische weekblad Le Canard Enchaîné dat het consultancybedrijfje van Fillon ontmoetingen regelde tussen de Russische president Vladimir Poetin en het Franse oliebedrijf Total. Fake News, klinkt het in Moskou. Ook de entourage van Fillon haast zich om de aantijgingen te ontkennen.
 • "Fillon kreeg 50.000 dollar om afspraak te regelen met president Poetin" Auteur: Hanne Decré

  "Fillon kreeg 50.000 dollar om afspraak te regelen met president Poetin" Auteur: Hanne Decré

  di 21/03/2017 - 22:54 Hanne Decré
  Het lijkt niet op te houden voor de geplaagde Franse rechtse presidentskandidaat François Fillon. Hij zou 50.000 dollar hebben opgestreken om te bemiddelen tussen een Libanese miljardair, de CEO van Total Patrick Pouyanné en de Russische president Vladimir Poetin. Dat onthult het Franse tijdschrift Le Canard Enchainé in zijn editie van 22 maart.
 • Justitie onderzoekt nu ook dure pakken van François Fillon Auteur: Luc De Roy

  Justitie onderzoekt nu ook dure pakken van François Fillon Auteur: Luc De Roy

  do 16/03/2017 - 21:31 Luc De Roy
  Het Franse gerecht heeft zijn onderzoek naar de conservatieve presidentskandiaat François Fillon uitgebreid naar een aantal dure pakken die hij cadeau heeft gekregen van een onbekende weldoener. Het gerecht voert al een onderzoek naar een niet bestaande job waarvoor Fillon's vrouw betaald werd, en naar dure opdrachten voor zijn kinderen.
 • Franse presidentskandidaat Fillon officieel in verdenking gesteld Auteur: Hanne Decré

  AP

  Franse presidentskandidaat Fillon officieel in verdenking gesteld Auteur: Hanne Decré

  di 14/03/2017 - 15:26 Hanne Decré
  De Franse rechtse presidentskandidaat François Fillon is formeel in verdenking gesteld door de onderzoeksrechter. Het onderzoek draait rond de mogelijke fictieve tewerkstelling van zijn vrouw en kinderen, waarbij Fillon overheidsgeld verduisterd zou hebben.