Frankrijk kiest

 • Frankrijk kiest een nieuwe president voor de komende 5 jaar
 • Emmanuel Macron en Marine Le Pen hebben de eerste ronde op 23 april gewonnen
 • De tweede ronde vindt plaats op zondag 7 mei
 • Mélenchon geeft geen stemadvies, steun voor FN vanuit rechts-conservatieve hoek Auteur: Gianni Paelinck

  Belga

  Mélenchon geeft geen stemadvies, steun voor FN vanuit rechts-conservatieve hoek Auteur: Gianni Paelinck

  vr 28/04/2017 - 20:48 Update: vr 28/04/2017 - 21:46 Gianni Paelinck
  De extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon zal in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen niet stemmen op het Front National. Dat heeft hij laten verstaan in een video op YouTube. Tegelijk geeft hij zijn aanhangers geen stemadvies tussen Emmanuel Macron of Marine Le Pen. Nicolas Dupont-Aignan gaat Marine Le Pen wel steunen en actief campagnevoeren met de FN-kandidate.
 • Franse presidentskandidaten stellen nieuwe posters voor

  27/04/201709:16

  VRT ???media.video.type.mz_vod???

  Franse presidentskandidaten stellen nieuwe posters voor

  27/04/201709:16

  Buitenland - In zijn analyse van de kandidaten voor de tweede ronde bevestigt Pierre Mathiot, professor Politieke Wetenschappen aan de universiteit van Lille, het imago van de frontvrouw van het Front National: "Ze staan voor een gesloten, angstig Frankrijk." FN-campagnemanager Rachline formuleert het anders: "Ze stelt de Franse belangen voorop". Maar ook dat klinkt welbekend.
 • Le Pen is Macron te snel af: terwijl hij overlegt, duikt zij onverwacht op tussen stakende arbeiders Auteur: Sara Van Poucke

  Belga

  Le Pen is Macron te snel af: terwijl hij overlegt, duikt zij onverwacht op tussen stakende arbeiders Auteur: Sara Van Poucke

  wo 26/04/2017 - 16:05 Sara Van Poucke
  In de eindrush naar het Elysée hebben zowel Emmanuel Macron als Marine Le Pen vandaag een bezoek gebracht aan Amiens, waar 300 banen bedreigd zijn bij Whirlpool. De komst van Macron was gepland, die van Le Pen niet. Met een verrassingsbezoek aan de stakende arbeiders was het FN-boegbeeld haar concurrent te snel af.
 • Marine Le Pen stopt even als FN-voorzitter, "omdat president er voor iedereen moet zijn" Auteur: Sandra Cardoen

  Belga

  Marine Le Pen stopt even als FN-voorzitter, "omdat president er voor iedereen moet zijn" Auteur: Sandra Cardoen

  di 25/04/2017 - 06:05 Sandra Cardoen
  Marine Le Pen stopt tijdelijk als voorzitster van het Front National (FN), dat zei ze gisteravond op de televisiezender France 2. Ze wil zich helemaal concentreren op de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Le Pen is ervan overtuigd dat een president er voor iedereen moet zijn. Om boven het partijgewoel te kunnen uitsteken, zet ze haar partij dus even op de tweede plaats.
 • Wall Street opgelucht over Frans verkiezingsresultaat Auteur: Belga

  Wall Street opgelucht over Frans verkiezingsresultaat Auteur: Belga

  ma 24/04/2017 - 23:57 Belga
  De beurzen in New York zijn stevig in de plus gesloten. Op Wall Street is net als in Europa opgelucht gereageerd op de uitslag van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Amerikaanse beleggers kregen voorts een voorraad bedrijfsresultaten te verwerken, en volgens analisten zijn ze positief over het feit dat de Amerikaanse president Donald Trump deze week details zou geven over zijn belastinghervorming.