Brexit

In een historisch referendum hebben de Britten gekozen om uit de Europese Unie te stappen. 51,9 procent sprak zich uit vóór een brexit, 48,1 procent was tegen.

 • "Niemand heeft er zaken mee wat voor geloof je aanhangt of met wie je naar bed gaat" Auteur: Katrien Vanderschoot

  VRT

  "Niemand heeft er zaken mee wat voor geloof je aanhangt of met wie je naar bed gaat" Auteur: Katrien Vanderschoot

  di 28/03/2017 - 11:15 Katrien Vanderschoot
  De Britse premier Theresa May begint morgen officieel aan de onderhandelingen voor de brexit. Ze zal dan aan de Europese Unie vragen om artikel 50 van het Verdrag van Lissabon in te roepen, dat de uitstap moet mogelijk maken. VRT-journaliste Katrien Vanderschoot trok naar het Verenigd Koninkrijk om er de temperatuur te meten.
 • Leave en remain: samenleven na de breuk Auteur: Katrien Vanderschoot

  VRT

  Leave en remain: samenleven na de breuk Auteur: Katrien Vanderschoot

  ma 27/03/2017 - 13:07 Katrien Vanderschoot
  Overmorgen begint de Britse premier May officieel aan de onderhandelingen voor de brexit. Ze zal dan aan de Europese Unie vragen om artikel 50 van het Verdrag van Lissabon in te roepen, dat de uitstap moet mogelijk maken. VRT-journaliste Katrien Vanderschoot trok naar het Verenigd Koninkrijk om er de temperatuur te meten. Kunnen de Britten nog samenleven na het referendum van juni 2016, waarin de marge tussen "Leave" en "Remain" slechts enkele procenten bedroeg?
 • Juncker: "Brexit zal Britten 58 miljard kosten" Auteur: Belga

  Belga

  Juncker: "Brexit zal Britten 58 miljard kosten" Auteur: Belga

  vr 24/03/2017 - 13:31 Belga
  Het Verenigd Koninkrijk krijgt voor het verlaten van de Europese Unie een rekening gepresenteerd van ongeveer 50 miljard pond (58 milljard euro). Dat zei Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, in een interview met de BBC.
 • Verenigd Koninkrijk start brexit-procedure volgende week op Auteur: Zico Saerens

  AP

  Verenigd Koninkrijk start brexit-procedure volgende week op Auteur: Zico Saerens

  ma 20/03/2017 - 12:41 Update: ma 20/03/2017 - 18:33 Zico Saerens
  Het Verenigd Koninkrijk gaat volgende week woensdag de uitstap uit de Europese Unie officieel opstarten. Het bewuste artikel 50 zal die dag worden ingeroepen, zo heeft een woordvoerder van premier Theresa May laten weten. De Europese Commissie is naar eigen zeggen klaar om de onderhandelingen op te starten.