Brexit

In een historisch referendum hebben de Britten gekozen om uit de Europese Unie te stappen. 51,9 procent sprak zich uit vóór een brexit, 48,1 procent was tegen.

 • Theresa May bereid harde brexit te aanvaarden Auteur: Christine van Tichel

  AP

  Theresa May bereid harde brexit te aanvaarden Auteur: Christine van Tichel

  zo 15/01/2017 - 02:15 Christine van Tichel
  De Britse premier Theresa May is bereid om de Europese eengemaakte markt en douane-unie te verlaten om de volledige controle over de Britse grenzen te verwerven, zo berichtten de Britse media. Ze zou die boodschap dinsdag overbrengen in haar toespraak over de brexit.
 • "Na de brexit kunnen we geen stukje EU-lidmaatschap behouden" Auteur: Kirsten Sokol

  AP

  "Na de brexit kunnen we geen stukje EU-lidmaatschap behouden" Auteur: Kirsten Sokol

  zo 08/01/2017 - 15:24 Kirsten Sokol
  Het Verenigd Koninkrijk mag niet verwachten dat ze na de brexit nog "stukjes" van het EU-lidmaatschap kan bewaren. Dat heeft de Britse premier Theresa May gezegd in een interview met Sky News. De Britse regering is momenteel in volle voorbereiding van de gesprekken over de uitstap uit de Europese Unie.
 • Britse ambassadeur bij EU die brexit moest voorbereiden neemt ontslag Auteur: Zico Saerens

  Belga

  Britse ambassadeur bij EU die brexit moest voorbereiden neemt ontslag Auteur: Zico Saerens

  di 03/01/2017 - 16:09 Zico Saerens
  De Britse ambassadeur bij de Europese Unie, Ivan Rogers, neemt ontslag. Dat meldt The Financial Times. De man zou normaal nog een belangrijke rol spelen bij de start van de onderhandelingen over de brexit, het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.
 • "Belachelijke bureaucratische rompslomp om Brits staatsburger te worden" Auteur: Olivier Schuermans, Hanne Decré

  "Belachelijke bureaucratische rompslomp om Brits staatsburger te worden" Auteur: Olivier Schuermans, Hanne Decré

  wo 28/12/2016 - 17:29 Olivier Schuermans, Hanne Decré
  "U moet regelingen treffen om het land te verlaten." Dat kreeg Monique Hawkins, een Nederlandse vrouw die al 24 jaar in Groot-Brittannië woont, te lezen als antwoord op haar aanvraag om Brits staatsburger te worden. De reden? Ze had haar officiële paspoort niet bijgevoegd. Ze moest het 85-paginatellende papierwerk opnieuw invullen. De vrouw klaagt nu de Britse bureaucratische rompslomp aan. "Als alle drie miljoen EU-burgers die in Groot-Brittannië wonen een aanvraag gaan indienen om Brits staatsburger te worden, zijn ze hier over 150 jaar nog bezig."
 • Theresa May roept Britten op tot eenheid Auteur: Belga

  AP

  Theresa May roept Britten op tot eenheid Auteur: Belga

  za 24/12/2016 - 11:45 Belga
  De Britse premier Theresa May heeft de Britse bevolking opgeroepen tot eenheid tijdens haar eerste kerstboodschap. "Groot-Brittannië heeft nood aan eenheid en een nieuwe internationale rol na onze uitstap uit de Europese Unie."