Chelsea Clinton stapt in het huwelijksbootje

za 31/07/2010 - 16:45 Chelsea Clinton, de dochter van oud-president Bill Clinton en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, trouwt vandaag. De locatie van het feest is maandenlang angstvallig geheimgehouden.
Belga

Rhinebeck is het geworden, een dorp aan de oevers van de Hudson Rivier, ten noorden van New York. De inwoners reageerden verrast toen de organisatie van het huwelijk er neerstreek.

Midden in het bos is een exclusief landgoed, waar zo'n 4 à 500 gasten zouden worden verwacht. Zouden, want eigenlijk heeft iedereen er het gissen naar. Van het huwelijk van Chelsea Clinton is zo goed als niets uitgelekt. Niet de trouwjurk (Oscar de la Renta of Vera Wang?), niet het menu, niet de genodigden (Barbra Streisand?, Steven Spielberg?), enkel de verloofde, die heet Marc Mezvinsky.

Belga

Het koppel leerde elkaar kennen als tieners op een kamp en ze studeerden allebei aan de Stanford University. De ouders van Mezvinsky waren ook bevriend met de Clintons.

De jongeman belegt risicokapitaal voor een beleggingsfonds en werkte eerder ook voor de bank Goldman Sachs. Rond middernacht onze tijd begint de plechtigheid. Hillary en Bill Clinton arriveerden gisteravond in Rhinebeck (foto).