Sergio Herman opent nieuw restaurant als ode aan zijn vader

Sergio Herman heeft heel wat plannen in het Nederlandse dorp Cadzand. De Zeeuwe sterrenchef start onder meer met een derde restaurant, waarbij hij een ode wil brengen aan zijn zieke vader. "Want pa is de grondlegger van wie ik ben", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Rustig kan het leven van Sergio Herman niet bepaald genoemd worden. Vijf jaar geleden startte hij met Pure C in Cadzand, drie jaar geleden kwam hij met The Jane naar Antwerpen. Voor dat laatste restaurant mochten hij en zijn team afgelopen week trouwens een tweede ster in ontvangst nemen. 

Nu heeft de sterrenchef al nieuwe plannen, zo kondigt hij aan in Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. Op de havendam in Cadzand start hij onder meer met een nieuw restaurant, waarin hij een ode wil brengen aan zijn vader.

"Ik zal er zijn keuken serveren met nog wat extraatjes van mijzelf. Vis uit de oven, gegrilde kreeft, een lekker stuk vlees, een mooie kop van rotisserie. De klassieke keuken waar iedereen naar snakt", zegt hij. "Ik heb al twee keer geprobeerd om in de geest van mijn vader iets simpels in de markt te zetten (Pure C en The Jane, nvdr.). Telkens is dat mislukt omdat de ambitie altijd werd verlegd. Nu moet dat lukken, want pa is de grondlegger van wie ik ben."

"Mij nooit losgelaten"

Daarnaast zijn er ook nog heel wat plannen voor het Strandhotel, waar Pure C gevestigd is. Het hotel en restaurant wordt vernieuwd, er komt een broodbar, een winkel en een koffie- en aperozaak.

"Cadzand heeft mij nooit losgelaten", besluit hij. "Ik ben geboren in Sluis, hier tien minuten vandaan. Met de familie kwamen we drie, vier keer per week naar hier. Ook in mijn gastronomie heb ik altijd met deze streek rekening gehouden."

Meest gelezen