IKEA broedt op vegetarische balletjes Auteur: Alexander Verstraete

di 22/04/2014 - 10:23 Alexander Verstraete IKEA ontwikkelt momenteel een vegetarische variant van de populaire vleesballetjes, beter bekend als köttbullar. Dat heeft de persverantwoordelijke van de Zweedse meubelgigant aan onze redactie bevestigd. Ze benadrukt tegelijk dat de bestaande vleesballetjes het assortiment niet verlaten.

"IKEA is een onderneming die zwaar inzet op het terugschroeven van de ecologische voetafdruk", zegt persverantwoordelijke Ylva Magnusson. "Dit geldt voor onze meubelen, maar ook voor onze andere producten zoals de vleesballetjes. Daarom ontwikkelen we momenteel een vegetarische variant op de balletjes die we onze klanten als alternatief willen aanbieden."

Over de precieze samenstelling van de vegetarische balletjes kan Magnusson niet veel kwijt. "Het project zit nog volop in de ontwikkelingsfase. Ik wil wel benadrukken dat ze de traditionele vleesballetjes niet zullen vervangen. Die blijven gewoon in het assortiment aanwezig."

IKEA broedt ook op een variant van de balletjes met kippenvlees. Ook dit product zit momenteel nog in de ontwikkelingsfase.