Masako voelt zich beter dankzij Máxima Auteur: Pieterjan Huyghebaert

wo 11/12/2013 - 11:31 Pieterjan Huyghebaert De gezondheidstoestand van de Japanse prinses Masako gaat er zienderogen op vooruit en dat is volgens Japanse media te danken aan de Nederlandse koningin Máxima, die Masako persoonlijk uitnodigde voor de inhuldiging van haar echtgenoot.

De Japanse prinses Masako leed jarenlang aan depressies en is daardoor niet vaak in het openbaar te zien. Medewerkers van de prinses laten in de Japanse media weten dat de gezondheidstoestand van de prinses sinds kort er met grote sprongen op vooruit gaat. Dat laatste zou te danken zijn aan de Nederlandse koningin Máxima en de inhuldiging van haar man koning Willem-Alexander.

Het Japanse prinsenpaar was uitgenodigd voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Zoals algemeen verwacht werd liet prinses Masako weten dat haar echtgenoot kroonprins Naruhito alleen naar de plechtigheid zou komen. Uiteindelijk heeft koning Máxima, die toen nog prinses was, Masako in een persoonlijk gesprek kunnen overhalen om toch te komen. Het was haar eerste buitenlandse reis in 10 jaar.

De reis blijkt een goede beslissing te zijn geweest, want de trip heeft blijkbaar een goede invloed gehad op de gezondheidstoestand van de Japanse prinses. Na de warme ontvangst en de voorspoedig verlopen reis, ging Masako's gezondheid er zienderogen op vooruit. "Ik denk dat de reis haar meer zelfvertrouwen heeft gegeven", klinkt het in de Japanse krant Asahi Shimbun.

AP