Albert en Charlene gaven nog eens jawoord

za 02/07/2011 - 16:03 Update: zo 03/07/2011 - 00:06 In Monaco hebben prins Albert (53) en Charlene Wittstock (33) elkaar het jawoord gegeven tijdens een religieuze plechtigheid. Gisteren werd het burgerlijke huwelijk al voltrokken. Er is heel wat schoon volk afgezakt naar het prinsdom.

De plechtigheid van gisteren vond plaats in intiem gezelschap, maar vandaag waren er wel heel wat hoge gasten uitgenodigd. Zo zaten er niet alleen veel gekroonde hoofden in het kasteel van de Grimaldi's, waar de plechtigheid plaatsvond, maar mochten ook heel wat bekende sportlui aanschuiven op de rode loper, Charlene Wittstock is immers een voormalige topzwemster.

Belga

Onder de genodigden waren onder meer de Franse president Nicholas Sarkozy, de Roemeense turnkampioene Nadia Comaneci, acteur Roger Moore, sopraan Renee Fleming en ontwerper Giorgio Armani. Die laatste had ook de jurk ontworpen van de bruid: een strak wit kleed met een erg lange sleep.

Voor ons land waren niet alleen koning Albert en koningin Paola afgezakt naar Monaco. Ook prins Filip en prinses Mathilde, prinses Astrid en prins Lorenz en prins Laurent en prinses Claire kregen een uitnodiging. Op de rode loper lieten ook rallyrijder Jacky Ickx, die in Monaco woont, en zijn partner Kadja Nin zich zien, net als IOC-voorzitter Jacques Rogge.

Belga

De plechtigheid zelf duurde meer dan een uur. Een gretig knipoogende prins kon de ring uiteindelijk vlot over de vinger van de bedeesde bruid schuiven.

Na de plechtigheid trok het paar nog in een cabrio door de stad. Bestemming was een kapel in Monaco waar de bruid haar boeket achterliet op het altaar, zoals de traditie het voorschrijft.

Vanavond was er dan nog een groot avondfeest op de terrassen van het casino van Monaco. Topchef Alain Ducasse had een maaltijd met veel verse vis klaargemakt voor de 450 gasten.  De groenten op het bord komen zelfs speciaal van de boerderij van prins Albert. In zijn dankwoord huldigde de prins ook onze koning Albert II en koningin Paola die vandaag 52 jaar getrouwd zijn. De feestelijkheden werden afgesloten met een vuurwerk op zee dat in heel Monaco te zien was en een bal.


eerder verschenen: