Tot ziens school, welkom vakantie

 • 30 juni, het einde van het schooljaar
 • 30 juni, ook de start van de vakantie
 • Juf Veronique in de bloemetjes gezet op de laatste schooldag

  30/06/201717:54

  VRT ???media.video.type.mz_vod???

  Juf Veronique in de bloemetjes gezet op de laatste schooldag

  30/06/201717:54

  Binnenland - Radio 2 zette een speciale leerkracht in de bloemetjes op de laatste schooldag. Na een oproep op Facebook, werd juf Veronique vanmorgen verrast aan haar schoolpoort in Eke.
 • Leerlingen Ter Bank sluiten schooljaar al zingend af

  30/06/201715:23

  VRT ???media.video.type.mz_vod???

  Leerlingen Ter Bank sluiten schooljaar al zingend af

  30/06/201715:23

  Binnenland - Laatste schooldag in Ter Bank in Heverlee, een school van het buitengewoon onderwijs. Op de school zitten 250 leerlingen met een matig tot ernstig mentale handicap. Ze werden uitgewuifd door hun leerkrachten.
 • "Ik vind het spannend om naar het middelbaar te gaan"

  30/06/201713:34

  VRT ???media.video.type.mz_vod???

  "Ik vind het spannend om naar het middelbaar te gaan"

  30/06/201713:34

  Het journaal 1 - 30/06/17 - Het is vandaag de laatste dag van het schooljaar. Sommige leerlingen hebben afgeteld naar die laatste dag. Maar voor leerlingen van het zesde leerjaar is vandaag vaak een emotioneel moment. Zij nemen definitief afscheid van hun lagere school.
 • Marathonradio deelt ijsjes uit aan wie rapport toont
  VRT
  Marathonradio deelt ijsjes uit aan wie rapport toont
  Here we go! Gratis ijs van @IJsboerke voor iedereen die zijn rapport toont. Nog tot 11:30 staat Tom in Roeselare. 🎉#marathonradio
 • Moeten rapporten en schriften eigenlijk bewaard worden?
  Moeten rapporten en schriften eigenlijk bewaard worden?
  Voor het lager onderwijs is er geen regelgeving die voorschrijft dat schriften of rapporten moet bewaren worden. De school kan wel vragen om bepaalde documenten bij te houden. Het getuigschrift basisonderwijs moet wel zorgvuldig bewaren worden om aan te tonen dat je kind voldoet aan de toelatingsvoorwaarde voor het eerste leerjaar A in het secundair onderwijs.

  Voor het secundair onderwijs moeten drie leerlingen per studierichting hun schriften, huistaken en werkstukken bijhouden tot het einde van het volgende schooljaar. De onderwijsinspectie kan die opvragen. Ofwel bewaart de school die stukken op school, of ze spreekt met de leerlingen af dat zij die thuis bewaren. Als de school je niet aanspreekt, moet je dus niets bewaren. De school zal wel alle schoolagenda’s opvragen. Bewaar het studiebewijs dat je kind krijgt op het einde van elke graad. En natuurlijk het diploma of ander eindstudiebewijs van het secundair onderwijs.