Publipart-schandaal

 • "Grote intercommunales weigeren vergoedingen politici bekend te maken" Auteur: Luc De Roy

  "Grote intercommunales weigeren vergoedingen politici bekend te maken" Auteur: Luc De Roy

  di 18/04/2017 - 16:37 Luc De Roy
  Grote intercommunales zoals Elia, Fluxys en Publigas willen niet bekendmaken aan de Vlaamse overheid hoeveel ze aan politieke bestuurders uitbetalen. Dat heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) gezegd in het parlement. Na de Publipart-zaak over riante vergoedingen voor politici bij intercommunales had Homans alle bezoldigingen voor politici opgevraagd om meer transparantie te geven. Alle Vlaamse partijen gaan nu een gezamenlijke brief opstellen om hen te vragen toch openheid te verlenen.
 • Hoop voor de "graaiers"? – Ivan De Vadder Auteur: Ivan De Vadder

  VRT ???media.video.type.mz_vod???

  Hoop voor de "graaiers"? – Ivan De Vadder Auteur: Ivan De Vadder

  ma 17/04/2017 - 08:07 Ivan De Vadder
  Pasen is een periode van hoop. Daarom vroeg deredactie.be aan een aantal experten van de VRT wat ze hopen voor hun vakgebied. Vandaag deel 15: wat hoopt Ivan De Vadder voor de Belgische politiek?
 • Werkgroep "politieke vernieuwing" van start in de Kamer Auteur: Luc De Roy

  VRT

  Werkgroep "politieke vernieuwing" van start in de Kamer Auteur: Luc De Roy

  di 07/03/2017 - 19:13 Luc De Roy
  In de Kamer is vandaag de werkgroep "politieke vernieuwing" van start gegaan, die de politiek transparanter en geloofwaardiger moet maken. De werkgroep heeft zeven thema's vastgelegd waar rond de komende weken en maanden gewerkt zal worden. De conclusies van de werkgroep worden tegen eind juni verwacht, zodat de stemmingen rond het einde van het parlementaire jaar op 21 juli kunnen plaatsvinden.
 • Ook Gentse CD&V maakt vergoedingen raadsleden bekend Auteur: Luc De Roy

  Ook Gentse CD&V maakt vergoedingen raadsleden bekend Auteur: Luc De Roy

  ma 06/03/2017 - 15:02 Luc De Roy
  Ook de Gentse oppositiepartij CD&V heeft de vergoedingen bekendgemaakt die haar raadsleden ontvangen bij het uitoefenen van hun mandaat als gemeenteraadslid. Fractieleider Veli Yüksel maakte de cijfers bekend en wees er op dat het om de brutocijfers voor en na de afdracht aan de partij gaat.
 • N-VA wil "loon naar werken" voor parlementsleden Auteur: Alexander Verstraete

  Belga

  N-VA wil "loon naar werken" voor parlementsleden Auteur: Alexander Verstraete

  za 04/03/2017 - 16:00 Alexander Verstraete
  De N-VA stelt voor het loon van parlementsleden afhankelijk te maken van hun activiteit in commissies. Dat schrijft De Standaard. Het idee maakt deel uit van 29 voorstellen die de partij in de werkgroep Politieke Vernieuwing op tafel legt.