Boekentips op zondag

Elke zondag polsen we naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Welke boeken zijn hem of haar dierbaar of hebben zijn of haar leven veranderd en in een bepaalde richting gestuurd?

 • De 5 boeken die het leven van Fatma Taspinar hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Fatma Taspinar hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 09/07/2017 - 07:29 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt VRT-journaliste Fatma Taspinar (34) over haar vijf lievelingsboeken. "Ze zeggen vaak: "Te is nooit goed, behalve in tevreden." Maar te veel boeken lezen, bestaat ook niet."
 • De 5 boeken die het leven van Dalilla Hermans hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Dalilla Hermans hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 02/07/2017 - 09:25 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt auteur Dalilla Hermans (31) over haar vijf lievelingsboeken. "Ik lees het liefst over dingen die echt gebeurd zijn of zouden kunnen gebeuren. Met uitzondering van enkele heerlijke pareltjes in escapisme."
 • De 5 boeken die het leven van journalist Rik Van Puymbroeck hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van journalist Rik Van Puymbroeck hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 25/06/2017 - 07:15 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt De Morgen-journalist Rik Van Puymbroeck (49) over zijn vijf lievelingsboeken. "Over smaken valt te twisten, maar niet over Márquez."
 • De 5 boeken die het leven van Herman Brusselmans hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Herman Brusselmans hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 18/06/2017 - 07:15 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt auteur Herman Brusselmans (59) over zijn vijf lievelingsboeken. "Wie het gen niet in zich heeft om te lezen, die zal het nooit kunnen."
 • De 5 boeken die het leven van Goedele Liekens hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Goedele Liekens hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 11/06/2017 - 07:42 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt seksuologe Goedele Liekens (54) over haar vijf lievelingsboeken. "Lezen was mijn Netflix."
 • De 5 boeken die het leven van Björn Soenens hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Björn Soenens hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  ma 05/06/2017 - 09:22 Louise Hoedt
  Een verlengd weekend, een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Ieder weekend polsen we naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt Amerika-correspondent Björn Soenens (49) over zijn vijf lievelingsboeken. "Zonder boeken is er geen leven mogelijk."
 • De 5 boeken die het leven van pedagoog Pedro De Bruyckere hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van pedagoog Pedro De Bruyckere hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 28/05/2017 - 07:43 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt pedagoog Pedro De Bruyckere (43) over zijn vijf lievelingsboeken. "Deze boeken zorgden ervoor dat ik begon te lijken op Achille van den Branden uit het verhaal van Tom Lanoye, over een jongen die alle boeken ter wereld wou lezen."
 • De 5 boeken die het leven van Freek Braeckman hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Freek Braeckman hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 21/05/2017 - 07:17 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt televisiepresentator Freek Braeckman over zijn vijf lievelingsboeken. "Een goed boek is als een grootouder: een unieke bron van wijsheid waar je naar eigen goeddunken mag uit putten."
 • De 5 boeken die het leven van Tomas Van Den Spiegel hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Tomas Van Den Spiegel hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 14/05/2017 - 07:14 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt ex-topbasketter Tomas Van Den Spiegel over zijn vijf lievelingsboeken. "Als kind was ik nooit een van de sociaalste. Ik zat liever in een hoekje boeken te verslinden."
 • De 5 boeken die het leven van Joris Hessels (Radio Gaga) hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Joris Hessels (Radio Gaga) hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 07/05/2017 - 07:25 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt acteur en Radio Gaga-presentator Joris Hessels over zijn vijf lievelingsboeken. "Boeken zijn een vluchtoord waar het somtijds heerlijk vertoeven is."
 • De 5 boeken die het leven van Meyrem Almaci hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Meyrem Almaci hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 30/04/2017 - 07:33 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt Groen-voorzitster Meyrem Almaci over haar vijf lievelingsboeken. "Boeken hebben me tijdens mijn opgroeien een inzicht gegeven in wie ik ben."
 • De 5 boeken die het leven van Wim Distelmans hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Wim Distelmans hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 23/04/2017 - 07:14 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt oncoloog en "Topdokter" Wim Distelmans over zijn vijf lievelingsboeken. "De mens heeft nood aan mooie voorbeeldfiguren."
 • De 5 boeken die het leven van Kurt Van Eeghem hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Kurt Van Eeghem hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 09/04/2017 - 07:14 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt televisiefiguur en radiopresentator Kurt Van Eeghem over zijn vijf lievelingsboeken. "The picture of Dorian Gray vergezelde mij in mijn ontluikende homoseksualiteit."
 • De 5 boeken die het leven van Filip Watteeuw hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Filip Watteeuw hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 02/04/2017 - 07:04 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt de Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) over zijn vijf lievelingsboeken. "Om goed te kunnen lezen moet je vrij en ontspannen zijn."
 • De 5 boeken die het leven van striptekenaar Merho hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van striptekenaar Merho hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 26/03/2017 - 07:02 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt striptekenaar Merho over zijn vijf lievelingsboeken. "Ik vind het fantastisch om in een biografie te lezen dat grote mensen met dezelfde problemen worden geconfronteerd als ikzelf."
 • De 5 boeken die het leven van Johan Braeckman hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Johan Braeckman hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 19/03/2017 - 07:14 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt filosoof Johan Braeckman over zijn vijf lievelingsboeken. "Het leven is te kort om het te verspillen aan saaie boeken."
 • De 5 boeken die het leven van Koen Geens hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Koen Geens hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 12/03/2017 - 07:14 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) over zijn vijf lievelingsboeken. "Zonder boeken zou mijn geest snel afsterven, denk ik."
 • De 5 boeken die het leven van Phara de Aguirre hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Phara de Aguirre hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 05/03/2017 - 07:49 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt journaliste en presentatrice Phara de Aguirre over haar vijf lievelingsboeken. "Als ik niet in een boek bezig ben, heb ik het gevoel dat ik iets mis."
 • De 5 boeken die het leven van Eva Mouton hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  De 5 boeken die het leven van Eva Mouton hebben veranderd Auteur: Louise Hoedt

  zo 26/02/2017 - 07:14 Louise Hoedt
  Zondag, rustdag. Een ideaal moment om uzelf in de zetel te nestelen met een uitstekend boek. Daarom polsen we iedere zevende dag van de week naar het favoriete leesvoer van een bekend gezicht. Vandaag vertelt illustratrice Eva Mouton over haar lievelingsboeken. "Wat ik niet begrijp zijn mensen die een quota zetten op het aantal boeken dat ze jaarlijks willen lezen. Ik lees net om deadlines te vergeten."