Ontvoerder van Anthony De Clerck is dood

do 25/02/2010 - 21:55 Jozef Peeters, een van de ontvoerders van Anthony De Clerck, is dood. Hij was sinds een paar dagen vermist en werd dood teruggevonden op de achterbank van zijn auto. Hij zou zelf een einde aan zijn leven hebben gemaakt.

Anthony De Clerck, de kleinzoon van de West-Vlaamse textielbaron Roger De Clerck,  werd in 1992 ontvoerd en later vrijgelaten in ruil voor meer dan zes miljoen euro losgeld.

De ontvoerders, Jozef Peeters (foto, ten tijde van zijn proces) en Dany Vanhamel, werden gevat en kregen levenslang. Een paar jaar geleden kwamen ze vervroegd vrij. Ze belandden in 2004 terug in de cel omdat ze met elkaar contact hadden gehad, waardoor ze een van hun voorwaarden hadden geschonden. Peeters was namelijk bij Vanhamel op bezoek geweest.

Jozef Peeters was sinds een paar dagen vermist en is blijkbaar dood teruggevonden in zijn auto. Volgens het parket gaat het om een wanhoopsdaad. In  2006 had hij al eens een zelfmoordpoging ondernomen in de gevangenis van Oudenaarde toen hij zou worden overgebracht naar de gevangenis van Brugge.