Geen bijlagen meer bij belastingaangifte

do 04/06/2009 - 19:33 De fiscus heeft bij de aangifte voor de personenbelasting van dit jaar een nieuw groen blad bijgevoegd. Dat blad zegt dat het niet nodig is om bijlagen bij de aangifte te voegen.
Daarover was verwarring ontstaan nadat er in de pers berichten verschenen waren dat een aangifte zonder dergelijke bijlagen  niet geldig zou zijn. Dat klopt niet zegt het hoofd van de belastingadministratie Carlos Six. De wet zegt dat voor sommige belastingaangiften bijlagen wel degelijk nodig zijn maat dat geldt niet voor de personenbelasting.

De belastingdienst wil de papieren aangiften dit jaar naar scanningscentra sturen om ze te laten digitaliseren en samen te verwerken met  de digitale aangiften, wat bemoeilijkt wordt door eventuele aangiften. Aangiften voor de personenbelasting met bijlagen mogen nog wel, zegt Six, maar liever niet. Wel moet de belastingplichtige de bijlagen thuis bewaren, voor het geval de belastingdienst ze wil opvragen voor controle.

Ook vraagt de belastingdienst de aangifte niet meer naar de plaatselijke belastingkantoren te sturen of te brengen maar ze rechtstreeks naar het scanningcentrum te sturen. Voor Vlaanderen is dat AOIF - Scanningscentrum, Gaston Crommenlaan 6 bus 1 tot 3, 9050 Ledeberg. De papieren belastingaangifte moet uiterlijk op 30 juni om middernacht ingediend worden.