Christelijke spoorvakbond verkiest informatie en dialoog boven staking Auteur: Belga

vr 09/10/2015 - 10:26 Belga ACV-Transcom kiest bewust voor informatie en dialoog en niet voor staking. "Als er gestaakt wordt bij de spoorwegen, dan gaat de discussie over de staking en niet over het plan van minister Jacqueline Galant", zegt Luc Piens van de christelijke spoorvakbond.

De christelijke spoorvakbond voerde gisterenochtend al actie in verschillende stations in heel het land. Reizigers werden geïnformeerd over de bedoelingen en gevolgen van het moderniseringsplan voor het spoor van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant. "Een moderniseringsplan dat in feite een besparingsplan is", aldus Luc Piens, algemeen sectorverantwoordelijke spoorwegen van ACV-Transcom.

De christelijke spoorvakbond kiest ervoor om de reizigers te informeren. "Wij kiezen niet voor een staking, maar voor informatie aan de reizigers. Als er gestaakt wordt bij de spoorwegen, gaat de discussie over de staking en niet over het toekomstplan."

Piens vraagt zich ook nog af wat de noodzaak is van een minimale dienstverlening, waar de N-VA voor pleit. "Ik stel vandaag vast dat er gestaakt wordt, maar dat de treinen blijven rijden."

De christelijke spoorvakbond stelt ook vast dat minister Galant onlangs de socialistische en liberale vakbond uitnodigde voor een vergadering over de intenties en de verzuchtingen van de stakeholders van de spoorwegen, maar zelf geen uitnodiging kreeg. "Wij hebben zo'n uitnodiging niet gezien. We vinden dat onverklaarbaar en verbazingwekkend. We gaan de minister daarover aanspreken."