"Overweeg ook pleegzorg als je een gezin wil" Auteur: Floor Bruggeman

zo 03/05/2015 - 14:39 Floor Bruggeman Vlaams Parlementslid Lorin Parys (N-VA) roept homokoppels die een gezin willen op om ook de optie "pleegzorg" te overwegen. Dat doet hij naar aanleiding van een draagmoederbeurs in Brussel. Zelf heeft Parys samen met zijn partner twee pleegkinderen en een adoptiekind.

In Brussel vindt dit weekend een beurs plaats voor commercieel draagmoederschap, gericht op homo-ouders. Het gaat om een initiatief van de Amerikaanse organisatie Men Having Babies. De beurs is erg omstreden, want commercieel draagmoederschap is in ons land verboden.

Big Mac-menu

Ook Vlaams Parlementslid Lorin Parys (N-VA) en zijn partner kwamen in het verleden in contact met een Amerikaans agentschap dat draagmoeders aanbiedt. Beiden waren ze erg geschokt door de aanpak van de organisatie. "Het lijkt soms een beetje op het kopen van een Big Mac-menu, met eicellen van een draagmoeder met bepaalde kenmerken. Er is zelfs zoiets als een "niet tevreden, geld terug"-garantie."

Pleegzorg

Volgens Parys kunnen homokoppels die een gezin willen, dus beter ook de optie "pleegzorg" overwegen. Zelf hebben Parys en zijn partner naast een adoptiekind ook twee pleegkinderen. "Er zijn continu 400 à 500 kinderen die in Vlaanderen op een wachtlijst staan om naar een pleeggezin te gaan. De nood is daar zo groot."


eerder verschenen: