Start verlengd weekend veroorzaakt drukte op Vlaamse wegen Auteur: Belga

do 30/04/2015 - 17:43 Update: do 30/04/2015 - 21:07 Belga Het is standaard voor de start van een verlengd weekend en deze keer dan ook niet anders: uitzonderlijk lange files rond Brussel en Antwerpen en in de richting van de kust. Op een bepaald moment stond er meer dan 400 kilometer file.

"Het is al de hele dag aanschuiven op de assen naar de kust", zei Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum eerder op de avond. "Dat komt door wegwerkzaamheden op die trajecten. Zowel op de E34 van Antwepen naar Knokke, waar er werven zijn in Assenede en kort voor Knokke, alsook op de E40 naar de kust waar je voorbij werken moet in Aalter, die eveneens voor een uur aanschuiven zorgen."

Ook op de ringwegen rond Antwerpen en Brussel ging het zeer langzaam in de vooravond. Vanuit Limburg en de Kempen mocht er een uur extra gerekend worden vooraleer mensen aan de eigenlijke ring rond Antwerpen geraakten. En ook wie vanuit Leuven langs de Ring rond Brussel naar Groot-Bijgaarden wou, mocht er een uur extra bijtellen."