Prins Laurent "heeft zijn ouders niet meer nodig" Auteur: Gianni Paelinck

vr 25/04/2014 - 07:31 Gianni Paelinck "Op mijn vijftigste heb ik mijn ouders niet meer nodig", zegt prins Laurent in een gesprek met de Franstalige krantengroep Sudpresse, waarover Het Nieuwsblad bericht. Een zichtbaar verzwakte prins sprak voor het eerst sinds zijn ziekenhuisopname. Laurent zegt ook dat hij nog een lange revalidatie voor de boeg heeft.

Prins Laurent verscheen afgelopen paaszondag voor het eerst sinds zijn ziekenhuisopname in het het openbaar. Hij ging naar de paasmis in Bonlez, waar de ouders van prinses Claire wonen. De prins zag er erg verzwakt uit en moest ondersteund worden door zijn vrouw.

"Mijn herstel zal langzaam, zeer langzaam verlopen", zegt Laurent aan een journalist van Sudpresse. "Het klopt dat ik naar die misviering ben geweest, maar dat kon alleen met de ondersteuning van Claire. Ik kan maar moeizaam bewegen."

De jongere broer van koning Filip lag drie weken in het ziekenhuis met een zware longontsteking. Hij werd zelfs een tijd in een coma gehouden. Op de geruchten dat de prins een zelfmoordpoging zou ondernomen hebben, reageert de prins kort. "Of ik die verhalen heb gehoord? Ik lag in coma."

"Op mijn 50ste heb ik mijn ouders niet meer nodig"

Tijdens zijn ziekenhuisopname was er commotie ontstaan omdat de ouders van de prins, koning Albert en koningin Paola, pas na enige tijd hun zoon zijn komen bezoeken. De journalist van Sudpresse vroeg de prins of hij dat erg vond. "Zou u op uw vijftigste uw ouders nog nodig hebben? Op mijn vijftigste heb ik mijn ouders niet meer nodig", was het duidelijke antwoord van de prins.

Op de vraag hoe het nu gaat met de geestelijke gesteldheid van de prins, antwoordt Laurent andermaal kort. "Ik heb u gezegd dat mijn revalidatie nog lang zal duren."