Gentse studente stelt zikini voor op LingeriePro-beurs Auteur: Zico Saerens

zo 02/02/2014 - 18:32 Zico Saerens Sarah Parent, een 23-jarige studente aan de Universiteit van Gent, stelt tijdens de LingeriePro-beurs in Antwerpen haar "zikini" voor, een samenvoeging van "bikini" en "zipper". Dat laat de Gentse Universiteit weten in een persbericht. De zikini is een badpak dat opengeritst kan worden tot een bikini. De touwtjes aan de zijkant moeten ervoor zorgen dat het pak aangepast kan worden aan de lichaamsomtrek.

De studente communicatiewetenschappen stapte in mei vorig jaar met haar prototype naar het badmodebedrijf Develyn. Volgens het persbericht is het model na een maandenlange zoektocht naar de juiste rits en stoffen en heel wat onderhandelingen nu klaar voor de Belgische markt. De studente mag haar ontwerp voorstellen op de LingeriePro-beurs die vandaag en morgen plaatsvindt in Antwerpen.

Sarah Parent heeft het statuut van student-ondernemer, wat het mogelijk moet maken om studeren en ondernemen te combineren. Dat statuut kan momenteel enkel aangevraagd worden aan de Universiteit van Gent, Hogeschool Gent en de Arteveldehogeschool.