"Anthonyke" De Clerck gaat trouwen

do 15/05/2008 - 11:05 Anthony De Clerck gaat trouwen. De zoon van tapijtmagnaat Jan De Clerck was in 1992 32 dagen lang wereldnieuws toen hij als 11-jarige werd ontvoerd.
Anthony werd op 4 februari door onbekenden uit de auto van de De Clercks gesleurd. België was meteen in de ban van de ontvoeringszaak. Ook internationale media volgden de zaak op de voet.

Vooral de emotionele tv-beelden waarop moeder De Clerck haar "Anthonyke" moed probeerde in te spreken, staan in het collectieve geheugen gegrift.

Na 32 dagen gevangenschap kwam de jongen vrij, nadat de familie 256 miljoen frank losgeld had betaald. Niet lang daarna werden zijn ontvoerders tijdens een grootscheepse actie opgepakt. De twee hoofdverdachten kregen levenslange dwangarbeid.

Anthony is inmiddels 28, werkt in de vastgoedsector en woont in Barcelona. Zaterdag stapt hij in het huwelijksbootje met Cynthia Botton Jimenez, een ambitieuze carrièrevrouw uit Peru. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

De plechtigheid vindt plaats in het parochiekerkje van Belsele, niet ver van de plaats waar hij werd ontvoerd. Er is een groot tweedaags huwelijksfeest gepland op het familiedomein in Waasmunster.