CD&V schort campagne op na overlijden van Dehaene Auteur: Rik Arnoudt

do 15/05/2014 - 19:07 Update: do 15/05/2014 - 19:48 Rik Arnoudt CD&V, de partij van de overleden oud-premier Jean-Luc Dehaene, schort de campagne voor de verkiezingen van 25 mei op. Dat hebben partijvoorzitter Wouter Beke en Vlaams minister-president Kris Peeters vanavond aangekondigd op een persconferentie. Ook SP.A, Groen, Open VLD, N-VA en VB schorten de campagne op.

CD&V schort alle campagne-activiteiten op tot zondagavond. "Uit respect voor Jean-Luc Dehaene", zegt een aangeslagen Kris Peeters. CD&V zal tot zondag niet deelnemen aan debatten en een gepland feest in Antwerpen gaat niet door.

"Uit respect zullen wij tot zondagavond ook niet deelnemen aan debatten", zegt Peeters. Wat er na zondag gebeurt, is nog niet bekend. "Dat bekijken we dag per dag", zei Beke. "Ik denk dat de kiezers daar begrip voor zullen hebben. De politiek is een harde stiel, maar ook een menselijke."

Intussen laten ook N-VA, SP.A, Open VLD en Groen weten dat ze vanavond de campagne opschorten. Een voor vanavond gepland kopstukkendebat in Gent is afgelast. " Ik sluit mij aan bij afgelasting die de andere partijvoorzitters hebben afgesproken", laat VB-voorzitter Gerolf Annemans weten via Twitter.

Het debat tussen premier Elio Di Rupo (PS) en vicepremier Didier Reynders (MR) op de Franstalige omroep RTBF is uitgesteld tot volgende week maandagavond.