"Bovenaan prijkt oude man, maar toekomst is verzekerd"

vr 21/09/2012 - 14:31 In Leuven heeft de 74-jarige burgemeester Louis Tobback (SP.A) zijn "koppen voor morgen" voorgesteld: 15 jonge Leuvenaars die vanop de SP.A-lijst naar de gunst van de kiezer dingen. Tobback wil er als burgemeester graag nog zes jaar bij doen, "maar de toekomst is verzekerd, dat is ons signaal".

"Gezien er bovenaan op de lijst zo'n oude man prijkt, en ik her en der lees dat mijn kans op gezondheidsproblemen groter wordt tussen mijn 74e en mijn 80e, zetten we hier toch even onze vijftien jonge talenten in de verf", grapte Tobback bij de voorstelling. "De toekomst is verzekerd, dat is ons signaal."

"We zijn 15 jonge Leuvenaars, gedreven door engagement om de toekomst van onze stad mee vorm te geven", schrijven de jonge kandidaten in hun folder.

"Ieder van ons heeft vanuit zijn ervaringen, interesses en bekommernissen specifieke dromen voor een socialer, creatiever en opener Leuven. We willen bruggenbouwers zijn tussen droom en daad. Met een levenslang abonnement op ons geliefd Leuven."

"Ook Tobback was een kop voor morgen"

Zelf leggen de jongelingen de lat alvast hoog, zo blijkt uit de knipoog naar de "jonge Turken" van de SP (Socialistische Partij) van weleer. Onder hen was destijds Tobback zelf, maar ook Norbert de Batselier, Freddy Willockx en Louis Vanvelthoven.

"Klinkende namen, kleppers in de geschiedenis van de partij. De kroniek van een aangekondigd succes", luidt het zelfverzekerd in hun folder vol ideeën. "De 'koppen van morgen' willen vandaag en morgen hetzelfde doen, voor de stad Leuven en al haar inwoners."

In 2006 haalde de Leuvense SP.A 19 zetels binnen. Tobback doet daar in oktober liefst nog eentje bij. "Want ik ben dan ook niet van plan burgemeester te worden van een allegaartje aan partijen", besloot Tobback.