Nieuws in beeld

< >Aan de zijlijn van het WK

< >

Australiërs redden aangespoelde walvisbaby

10/07/201407:34

VRT vod

Australiërs redden aangespoelde walvisbaby

10/07/201407:34

Buitenland - De kleine bultrug die twee dagen geleden aan de Gold Coast in Australië op het strand terechtkwam, kon pas vandaag de weg naar de open zee terugvinden. Dat is te danken aan de organisatie Sea World die het dier met een motorboot vlot trok.

Moordende modderstroom voor doortocht tyfoon in Japan

10/07/201410:30

VRT Buitenland

Moordende modderstroom voor doortocht tyfoon in Japan

10/07/201410:30
“Duitse 'Maut' is ramp voor Oost-België”

10/07/201411:35

VRT vod

“Duitse 'Maut' is ramp voor Oost-België”

10/07/201411:35

Politiek - De nieuwe en enige vertegenwoordiger van de Duitstalige Gemeenschap van België in het Europees Parlement Pascal Arimont (CSP -Christlich Soziale Partei) is niet te vinden voor het plan van de Duitse minister Alexander Dobrindt om vanaf 1 januari 2016 een tol (in het Duits “Maut”) voor auto’s op Duitse wegen in te voeren.

Ook dat nog

< >


Scherpgesteld: markante foto's uit binnen- en buitenland

10/07/201414:42

do 10/07 - Toreador Ivan Fandino wordt door een stier belaagd in de arena van Pamplona, waar de feesten van San Fermin de vierde dag op negen ingaan.

AP

do 10/07 - Een Braziliaanse danst de samba met een Argentijn op het strand van Copacabana, in Rio de Janeiro. Het dispuut dat Argentijnen tegenover Brazilianen zet, is eventjes ver weg op het World Cup Fan Fest 2014.

AP

wo 09/07 - In Parijs wordt de haute couture-collectie herfst-winter 2014 voorgesteld. De catwalk tijdens het defilé van Elie Saab werd prachtig opgeleukt met kleurrijke lusters.

Belga

woe 09/07 - De hertogin van Wessex, echtgenote van de Britse prins Edward, lijkt niet echt onder de indruk van deze arend. Hij luistert nochtans naar de ietwat intimiderende naam "Camilla".

Reporters

di 08/07 - Palestijnen in Gaza gaan een kijkje nemen op het puin dat is achtergebleven na een Israëlisch bombardement.

zo 06/07 - Roa (l) en Vivi (r) trotseren de branding tijdens een surfwedstrijd voor huisdieren voor de kust van de Japanse stad Fujisawa.

Belga

zo 06/07 - Jill Biden, de vrouw van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, brengt een bezoek aan een opvangtehuis voor voormalige kindsoldaten in de Congolese stad Bukavu.

Belga

zo 06/07 - In Koeweit is het tot rellen gekomen tijdens een betoging voor de vrijlating van de opositieleider Musallam Al-Barrak. Al-Barrak zit in voorhechtenis op verdenking van laster en het beledigen van het opperste gerecht.

Belga

za 05/07- In een buitenwijk van de Afghaanse hoofdstad Kaboel hebben taliban honderden tankwagens gevuld met brandstof in brand gestoken.

Belga

04/07 - Daags voor het bekende Amerikaanse onafhankelijkheisfeest is het nog de beurt aan Wit-Rusland, dat de bevrijding van nazi-Duitsland in 1944 viert. In de hoofdstad Minsk hield de luchtmacht een demonstratie.

AP

do 03/07 - In het Space Training Center bij Noginsk, op 60 km van Moskou, hangen de ruimtepakken te drogen. Kosmonauten Anatoli Ivanisjin, Kathleen Rubins en Takuya Onishi hebben net een training achter de rug.

AP

woe 02/07 - Deze vluchtelingen overleefden de oversteek nadat een reddingsteam hun overvol vissersbootje had gespot voor de Italiaanse kust. 45 anderen kwamen om het leven.

Belga

woe 02/07 - De tentoonstelling "Digital Revolution" van de Amerikaanse fotograaf Chris Milk in Londen geeft vrij spel aan de verbeelding van zijn bezoekers.

Belga

di 01/07 - De Oekraïense president Petro Porosjenko (l.) brengt een bezoek aan zijn troepen nabij Slovjansk. Dinsdagochtend meldde hij in een tv-boodschap dat hij het staakt-het-vuren opgaf dat de pro-Russische rebellen hadden afgekondigd.

AP

di 01/07 - Israëli's steken kaarsen aan op een ontmoetingsplaats in Jeruzalem om de drie vermiste en omgekomen tieners te gedenken. Hun lichamen werden nabij Hebron op de Westelijke Jordaanoever gevonden.

AP

ma 30/06 - De 24-urenstaking op het spoor had tot gevolg dat er tijdens de ochtendspits lange files ontstonden op de invalswegen naar Brussel.

Belga

ma 30/06 - Vanop de Indiase ruimtevaartbasis in Sriharikota is maandag een raket met vier communicatiesatellieten gelanceerd.

Belga

ma 30/06 - De nieuwe koning van Spanje Felipe VI en de kersverse Spaanse koningin Letizia zijn maandag op audiëntie geweest in het Vaticaan.

Belga

ma 30/06 - Een Nederlandse fan bouwt een feestje op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro, nadat Oranje op het nippertje Mexico uit het tornooi heeft gekegeld.

AP

zo 29/06 - De milieuorganisatie Greenpeace heeft actie gevoerd op Tenerife. Het Spaanse hooggerechtshof heeft namelijk toegestaan dat er naar olie gezocht mag worden voor de kust van de Canarische eilanden. En dat is tegen de zin van het plaatselijke bestuur en van Greenpeace.

Belga

zo 29/06 - In Berlijn is het hoelahoepfestival Hoopurbia aan de gang. De Canadese deelneemster Rebecca Hall koos voor lichtgevend materiaal.

AP

za 28/06 - In Singapore hebben 26.000 mensen deelgenomen aan de jaarlijkse mars voor homorechten. Betogers kwamen in roze kledij en lantaarn bijeen om in het Hong Lim Park een roze stip te vormen.

Belga

vr 27/06 - Op het Glastonbury Festival in het zuiden van Engeland zijn de ruim 175.000 bezoekers op een stortbui compleet met bliksem en hagel vergast. Een beetje festivalganger heeft zich hier wel op voorzien.

AP

do 26/06 - Rode Duivel Jan Vertonghen krijgt een groepsknuffel van Belgische supporters op het WK Voetbal in Brazilië nadat hij de winnende goal heeft gemaakt tegen Zuid-Korea.

AP

do 26/06 - Een zeldzaam kiekje van een Aziatisch jachtluipaard. Iran heeft een campagne gestart om het zeldzame dier te redden.

AP

woe 25/06 - De Thaise hond Taitan geeuwt, want het is een zware dag. In hoofdstad Bangkok is hij immers een van de vele deelnemers aan de jaarlijkse Internationale Hondenshow.

AP

di 24/06 - Neen, dit is geen spoiler uit het vijfde seizoen van "Game of thrones". De Britse koningin Elizabeth heeft een bezoek gebracht aan de set van "Game of thrones" in Noord-Ierland. Vooralsnog heeft ze geen ambitie om zich in de strijd om de zogeheten "Iron throne" te werpen.

AP

di 24/06 - In Melbourne is het geen weer om een hond buiten te laten, maar surfers kijken wel uit naar de storm die over delen van het land raast. Deze man maakt zich klaar om met zijn surfplank te schitteren aan de Port Phillips Bay.

Belga

zo 22/06 - In de Braziliaanse stad Rio de Janeiro heeft koningin Mathilde een bezoek gebracht aan de non-profit organisatie "Eyes for the world". Die organisatie koopt zelfcorrigerende brillen aan en verdeelt ze vervolgens via projecten en Belgische oogartsen in ontwikkelingslanden.

Belga

zo 22/06 - Vanwege de naderende dood van zanger Thé Lau heeft zijn band The Scene voor het laatst opgetreden in België. De groep stond voor een uitverkochte zaal in de AB in Brussel.

Belga

za 21/06 - In Coney Island in New York is 21 juni de dag van de Mermaid Parade, de stoet van de zeemeerminnen. Opvallen is de boodschap.

za 21/06 - De rechtbank in de Egyptische stad Minia heeft de terdoodveroordeling bevestigd van 183 islamisten, onder hen ook de leider van de Moslimbroederschap. Families van de beklaagden reageren ontzet.

AP

vr 20/06 - Iraakse mannen die zich als vrijwilliger aanbieden bij het leger, schuiven aan voor een medisch onderzoek. De Iraakse autoriteiten hebben het leger opgeroepen om zich klaar te houden voor de strijd, nu het extremistische ISIS verder oprukt.

AP

vr 20/06 - Het Mauritshuis in Den Haag glanst weer, na een grootscheepse verbouwing van twee jaar. Na de 30 miljoen euro kostende verbouwing beschikt het museum nu voor het eerst over een aparte expositieruimte, waar de komende maanden ingezoomd wordt op de geschiedenis van het Mauritshuis.

Belga

vr 20/06 - Koning Filip en koning Mathilde zijn vrijdagnaar Brazilië vertrokken, waar ze zondagmiddag de wedstrijd van Rode Duivels zullen bijwonen in het Estádio Jornalista Mário Filho in Rio de Janeiro.

Belga

do 16/06 - In Spanje heeft Felipe VI de eed afgelegd als koning. Hij volgt zijn vader Juan Carlos op. Duizenden Spanjaarden stonden de nieuwe koning op te wachten aan het koninklijk paleis.

Belga

wo 18/06 - In Marseille in Frankrijk is betoogd door de Franse artiesten en podiummedewerkers tegen een hervorming van hun statuut.

Belga

wo 18/06 - Nederlandse supporters dansen de samba na een tweede overwinning.

Belga

Koning Filip en Pieter Timmermans (VBO) vieren de 2-1 overwinning van de Rode Duivels op Algerije. Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht.

Belga

di 17/06 - Twee mannen proberen hun gespan veilig door een stofstorm te loodsen in Jammu, in India.

AP

Scherpgesteld: markante foto's uit binnen- en buitenland

10/07/201414:42

Toreador Ivan Fandino wordt door een stier belaagd in de arena van Pamplona, waar de feesten van San Fermin de vierde dag op negen ingaan.Meest bekeken

< >
flandreinfo.be

Plus d'infos

< >

flanderninfo.be

Weitere nachrichten

< >

flandersnews.be

More reports

< >