Crash vliegtuig Oekraïne

< >Eenkindpolitiek versoepeld in China

22/07/201413:37

VRT vod

Eenkindpolitiek versoepeld in China

22/07/201413:37

Het journaal - 22/07/14 - De Chinese maatschappij en economie hebben meer kinderen nodig. Daarom werd eind 2013 de eenkindpolitiek versoepeld, en binnenkort bevallen heel wat vrouwen legaal van een tweede kind. Of de nieuwe politiek tot een echte geboortegolf zal leiden, is nog de vraag.Nieuws in beeld

< >
Ook dat nog

< >


Scherpgesteld: markante foto's uit binnen- en buitenland

22/07/201422:39

di 22/07 - Een Palestijns meisje huilt in een ziekenhuis in Gaza. Ze raakte gewond toen een granaat insloeg vlak bij haar huis.

Belga

di 22/07 - Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) zijn door de koning aangeduid om een nieuwe federale regering te vormen.

Belga

ma 21/07 - In de Japanse hoofdstad Tokio hebben vredesactivisten een wake gehouden tegen het geweld in Gaza.

Belga

ma 21/07 - Koning Filip en koningin Mathide komen aan voor het traditionele Te Deum in de Sint Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel.

Belga

ma 21/07 - Koning Willem-Alexander komt aan voor een ontmoeting met de familieleden van de Nederlandse slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.

Belga

ma 21/07 - De kinderen van koning Filip en koningin Mathilde woonden voor het eerst het Te Deum bij, en schudden na afloop van de ceremonie, net als hun ouders handjes met het publiek.

Belga

ma 21/07 - De kinderen van koning Filip en koningin Mathilde woonden voor het eerst het Te Deum bij, en schudden na afloop van de ceremonie, net als hun ouders handjes met het publiek.

Belga

zo 20/07 - Het kunstwerk van de Moldavische kunstenaar Pavel Brailla mag aangeraakt worden door bezoekers. Het werk "Cold painting" is gemaakt van olympische sneeuw uit Sochi en werd tentoongesteld op Manifesta 10, de Europese biennale voor moderne kunst.

Belga

zo 20/07 - De Britse koninklijke familie heeft deze foto van prins George vrijgegeven. De zoon van William en Kate wordt op 22 juli 1 jaar oud en kan zo te zien al makkelijk een stapje in de wereld zetten.

AP

za 19/07 - In India zijn de moessonregens met enkele dagen vertraging gearriveerd.

Belga

za 19/07 - Deze fietser bewijst dat ook hondeneigenaars zonder zorgen hetzelfde parcours kunnen afleggen als de renners in de Ronde van Frankrijk. Met zijn trouwe vriend achterop rijdt de man naar Risoul, de aankomstplaats van de 14e rit op zaterdag.

AP

vr 18/07 - Israëlische vuurpijlen verlichten het oosten van de Gazastrook. Israëlische grondtroepen kammen het gebied uit op zoek naar tunnels.

Belga

vr 18/07 - Een Palestijnse man staat in de brokstukken van zijn huis nadat het werd aangevallen door Israëliërs. Het Israëlische leger is vannacht begonnen met een grondoffensief in Gaza.

AP

do 17/07 - Een bijna apocalyptische beeld uit Oost-Oekraïne na de crash van een passagiersvliegtuig. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.

AP

do 17/07 - Een opvallende foto van een highfive tussen de Britse premier James Cameron en Jean-Claude Juncker, de toekomstig voorzitter van de Europese Commissie. Cameron heeft zich altijd verzet tegen de kandidatuur van Juncker.

European Union

do 17/07 - Een helikopter van de Verenigde Staten vliegt boven Afghanistan terwijl de luchthaven van Kaboel beschoten wordt door de taliban.

AP

wo 16/07 - Een Filipijnse jongen probeert zijn overstroomd huis te vrijwaren van drijfhout, nadat de tyfoon Rammasun de stad Quezon, ten noorden van Manilla, onder water heeft gezet.

AP

woe 16/07 - Een Pakistaan is vermicelli aan het drogen die worden gebruikt om een populair traditioneel gerecht klaar te maken tijdens de ramadan.

Belga

di 15/07 - In Brussel heeft de voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy het startschot gegeven voor de Tour de France van Te Gek!?. De vierde editie van de Te Gek!?-campagne staat in het teken staat van zelfdoding.

Belga

di 15/07 - In Zuid-Afrika gaat binnenkort een meest uitzonderlijk schaakspel onder de hamer.

Belga

di 15/07 - Koningin Mathalide geniet van een lekker stuk taart tijdens een bezoek aan Cliniclowns België in Mortsel.

Belga

ma 14/07 - Op deze "Quatorze Juillet" viert de demonstratieploeg van de Britse luchtmacht op een spectaculaire manier mee met de Fransen.

Belga

ma 14/07 - In de Franse stad Soustons (Landes) vieren zij het honderdjarig bestaan van de plaatselijke arena.

Belga

ma 14/07 - Na de aanhoudende droogte van jongste maanden staat het waterpeil op het grootse reservoir van Noord-Amerika op het laagste niveau ooit.

Belga

ma 14/07 - De triomf van Duitsland op het WK Voetbal in Brazilië laat jong en oud niet onberoerd. Deze jonge Duitsers vieren de eindwinst in de Duitse ambassade in Ankara.

AP

zo 13/07 - Zanger Luc De Vos en politicus Filip Watteeuw wagen de sprong tijdens de Big Jump in Portus Ganda in Gent.

Belga

za 12/07 - In Tsjechië is de slag van Snojmo uit 1809 nog een keer overgedaan. De Napoleontische soldaat op de voorgrond lijkt even het noorden kwijt.

Belga

vr 11/07 - In Lugo in het noordwesten van Spanje is de vuilnisdienst al een maand aan het staken. Een man ziet hoe de afvalberg in zijn straat groeit.

Belga

do 10/07 - Toreador Ivan Fandino wordt door een stier belaagd in de arena van Pamplona, waar de feesten van San Fermin de vierde dag op negen ingaan.

AP

do 10/07 - Een Braziliaanse danst de samba met een Argentijn op het strand van Copacabana, in Rio de Janeiro. Het dispuut dat Argentijnen tegenover Brazilianen zet, is eventjes ver weg op het World Cup Fan Fest 2014.

AP

wo 09/07 - In Parijs wordt de haute couture-collectie herfst-winter 2014 voorgesteld. De catwalk tijdens het defilé van Elie Saab werd prachtig opgeleukt met kleurrijke lusters.

Belga

woe 09/07 - De hertogin van Wessex, echtgenote van de Britse prins Edward, lijkt niet echt onder de indruk van deze arend. Hij luistert nochtans naar de ietwat intimiderende naam "Camilla".

Reporters

di 08/07 - Palestijnen in Gaza gaan een kijkje nemen op het puin dat is achtergebleven na een Israëlisch bombardement.

zo 06/07 - Roa (l) en Vivi (r) trotseren de branding tijdens een surfwedstrijd voor huisdieren voor de kust van de Japanse stad Fujisawa.

Belga

zo 06/07 - Jill Biden, de vrouw van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, brengt een bezoek aan een opvangtehuis voor voormalige kindsoldaten in de Congolese stad Bukavu.

Belga

zo 06/07 - In Koeweit is het tot rellen gekomen tijdens een betoging voor de vrijlating van de opositieleider Musallam Al-Barrak. Al-Barrak zit in voorhechtenis op verdenking van laster en het beledigen van het opperste gerecht.

Belga

za 05/07- In een buitenwijk van de Afghaanse hoofdstad Kaboel hebben taliban honderden tankwagens gevuld met brandstof in brand gestoken.

Belga

04/07 - Daags voor het bekende Amerikaanse onafhankelijkheisfeest is het nog de beurt aan Wit-Rusland, dat de bevrijding van nazi-Duitsland in 1944 viert. In de hoofdstad Minsk hield de luchtmacht een demonstratie.

AP

do 03/07 - In het Space Training Center bij Noginsk, op 60 km van Moskou, hangen de ruimtepakken te drogen. Kosmonauten Anatoli Ivanisjin, Kathleen Rubins en Takuya Onishi hebben net een training achter de rug.

AP

woe 02/07 - Deze vluchtelingen overleefden de oversteek nadat een reddingsteam hun overvol vissersbootje had gespot voor de Italiaanse kust. 45 anderen kwamen om het leven.

Belga

woe 02/07 - De tentoonstelling "Digital Revolution" van de Amerikaanse fotograaf Chris Milk in Londen geeft vrij spel aan de verbeelding van zijn bezoekers.

Belga

di 01/07 - De Oekraïense president Petro Porosjenko (l.) brengt een bezoek aan zijn troepen nabij Slovjansk. Dinsdagochtend meldde hij in een tv-boodschap dat hij het staakt-het-vuren opgaf dat de pro-Russische rebellen hadden afgekondigd.

AP

di 01/07 - Israëli's steken kaarsen aan op een ontmoetingsplaats in Jeruzalem om de drie vermiste en omgekomen tieners te gedenken. Hun lichamen werden nabij Hebron op de Westelijke Jordaanoever gevonden.

AP

ma 30/06 - De 24-urenstaking op het spoor had tot gevolg dat er tijdens de ochtendspits lange files ontstonden op de invalswegen naar Brussel.

Belga

ma 30/06 - Vanop de Indiase ruimtevaartbasis in Sriharikota is maandag een raket met vier communicatiesatellieten gelanceerd.

Belga

ma 30/06 - De nieuwe koning van Spanje Felipe VI en de kersverse Spaanse koningin Letizia zijn maandag op audiëntie geweest in het Vaticaan.

Belga

ma 30/06 - Een Nederlandse fan bouwt een feestje op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro, nadat Oranje op het nippertje Mexico uit het tornooi heeft gekegeld.

AP

zo 29/06 - De milieuorganisatie Greenpeace heeft actie gevoerd op Tenerife. Het Spaanse hooggerechtshof heeft namelijk toegestaan dat er naar olie gezocht mag worden voor de kust van de Canarische eilanden. En dat is tegen de zin van het plaatselijke bestuur en van Greenpeace.

Belga

zo 29/06 - In Berlijn is het hoelahoepfestival Hoopurbia aan de gang. De Canadese deelneemster Rebecca Hall koos voor lichtgevend materiaal.

AP

za 28/06 - In Singapore hebben 26.000 mensen deelgenomen aan de jaarlijkse mars voor homorechten. Betogers kwamen in roze kledij en lantaarn bijeen om in het Hong Lim Park een roze stip te vormen.

Belga

vr 27/06 - Op het Glastonbury Festival in het zuiden van Engeland zijn de ruim 175.000 bezoekers op een stortbui compleet met bliksem en hagel vergast. Een beetje festivalganger heeft zich hier wel op voorzien.

AP

do 26/06 - Rode Duivel Jan Vertonghen krijgt een groepsknuffel van Belgische supporters op het WK Voetbal in Brazilië nadat hij de winnende goal heeft gemaakt tegen Zuid-Korea.

AP

Scherpgesteld: markante foto's uit binnen- en buitenland

22/07/201422:39

Een Palestijns meisje huilt in een ziekenhuis in Gaza. Ze raakte gewond toen een granaat insloeg vlak bij haar huis.Meest bekeken

< >
flandreinfo.be

Plus d'infos

< >

flanderninfo.be

Weitere nachrichten

< >

flandersnews.be

More reports

< >