Nieuws in beeld

< >Koppen XL: Etiketkinderen

31/07/201423:07

VRT vod

Koppen XL: Etiketkinderen

31/07/201423:07

Koppen XL - 31/07/14 - Is je kind een beetje druk of dromerig, is het gewoon wat slechter in rekenen of kan het zich af en toe wat moeilijk concentreren? De kans is groot vandaag dat het dan al een etiket heeft gekregen. En de keuze wordt almaar groter: ADHD, ADD, DCD, PDD ... stuk voor stuk ernstige psychiatrische aandoeningen. Hoe komt dit toch? Koppen XL zoekt antwoorden.Gezien op tv?

< >

Olifant schildert voor goed doel

31/07/201408:28

VRT vod

Olifant schildert voor goed doel

31/07/201408:28

Ook dat nog - Een van de olifanten in de dierentuin van de Amerikaanse stad Toledo heeft een bijzondere gave. De 32-jarige Renee is al 20 jaar de huiskunstenaar van de zoo. Nu gebruikt ze haar schildertalent voor een goed doel. Renee is een van de boegbeelden van een campagne tegen ivoorhandel van de Amerikaanse natuurvereniging 96elephants.
Ook dat nog

< >


Scherpgesteld: markante foto's uit binnen- en buitenland

31/07/201423:31

do 31/07 - Duizenden Marokkanen komen samen bij het koninklijke paleis in Rabat voor de verjaardag van de troonsbestijging van koning Mohamed VI.

Belga

do 31/07 - De Maleisische premier Najib Razak is op bezoek in Nederland. Razak is vanochtend langs geweest bij minister-president Mark Rutte voor een gesprek.

Belga

do 31/07 - In Frankrijk herdenken ze de moord op de socialistische kopman en pacifist Jean Jaurès vandaag honderd jaar geleden.

Belga

31/07 - Steeds meer ratten duiken op in het park rond het Parijse museum het Louvre. Dat de knaagdieren rondtrippelen in het Carrouselpark is niet nieuw, maar ze worden wel talrijker en ze storen zich ook amper aan de mensen rondom hen.

Belga

woe 30/07 - Palestijnse dokters nemen even rust nadat ze na een nieuwe Israëlische aanval ze tientallen gewonden hebben verzorgd in een ziekenhuis in Gaza Stad.

AP

woe 30/07 - Nabij Narbonne in Frankrijk doen blusvliegtuigjes wat ze kunnen om de bosbranden zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Belga

woe 30/07 - Een parachutist landt na zijn sprong boven de Zweedse hoofdstad Stockholm, met een regenboogvlag op zijn rug, symbool van de homogemeenschap. Deze week vindt in Stockholm de Gay Pride plaats.

Belga

di 29/07 - Israëlische soldaten treuren samen met familie en vrienden bij het graf van hun overleden vriend na zijn begrafenis in Haifa, Noord-Israël. De jonge soldaat kwam tijdens een gevecht met Palestijnse militanten om het leven.

AP

di 29/07 - Langs de grens met Rusland is nabij Charkov in Oekraïne een greppel van meer dan 300 kilometer gegraven. Op deze manier wil Oekraïne Russische tanks afstoppen.

Belga

di 29/07 - In de loop van de dag trok er een zeer actieve regenzone over ons land. Dat zorgde op verschillende plaatsen voor wateroverlast, zoals hier in deze tunnels in het Waalse Charleroi.

Belga

di 29/07 - Deze graancirkel in een maïsveld nabij Raisting, in het zuiden van Duitsland, werd volgens Duitse media enkele dagen geleden ontdekt door een ballonvaarder. Sindsdien zijn al honderden mensen naar de plek afgezakt om de cirkel vanop de grond te bewonderen.

Belga

ma 28/07 - In heel de wereld vieren moslims het einde van de ramadan. In de Franse stad Marseille kwamen mensen samen voor het ochtendgebed.

Belga

zo 27/07 - Een deelnemer aan de wedstrijd "Tough Mudder" in Klettwitz kan tevreden zijn: de verwachtingen voor de 18 kilometer lange teamrace over een hels parcours met 24 hindernissen worden dit jaar zeker ingelost.

AP

za 26/07 - Columbus Circle is de enige stad in de Verenigde Staten die bereid was om een grote bijeenkomst van bodypainters op zijn grondgebied toe te laten.

Belga

za 26/07 - Chinezen zoeken verkoeling in een waterpark in Suining, in de provincie Sichuan. Heel China kampt met extreem hoge temperaturen.

Belga

vr 25/07 - De "Toren van David", een vervallen flatgebouw in Caracas (Venezuela), is een grote verticale achterbuurt. De overheid is begonnen met de vreedzame verhuizing van honderden families die het gebouw illegaal bezetten.

Belga

do 24/07 - Een Sri Lankaan heeft zich helemaal ingepakt met voetzoekers en houdt zijn aansteker in aanslag. Dit symbolisch protest was bedoeld om de verbranding van honderden Tamil 31 jaar geleden te herdenken.

Belga

wo 23/07 - Een model wordt klaargestoomd voor een Colombiaanse modeshow.

Belga

wo 23/07 - Een Israëlische jonge vrouw rouwt om de dood van haar man, een Israëlische soldaat.

Belga

di 22/07 - Een Palestijns meisje huilt in een ziekenhuis in Gaza. Ze raakte gewond toen een granaat insloeg vlak bij haar huis.

Belga

di 22/07 - Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) zijn door de koning aangeduid om een nieuwe federale regering te vormen.

Belga

ma 21/07 - In de Japanse hoofdstad Tokio hebben vredesactivisten een wake gehouden tegen het geweld in Gaza.

Belga

ma 21/07 - Koning Filip en koningin Mathide komen aan voor het traditionele Te Deum in de Sint Michiels- en Sint-Goedelekathedraal in Brussel.

Belga

ma 21/07 - Koning Willem-Alexander komt aan voor een ontmoeting met de familieleden van de Nederlandse slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.

Belga

ma 21/07 - De kinderen van koning Filip en koningin Mathilde woonden voor het eerst het Te Deum bij, en schudden na afloop van de ceremonie, net als hun ouders handjes met het publiek.

Belga

ma 21/07 - De kinderen van koning Filip en koningin Mathilde woonden voor het eerst het Te Deum bij, en schudden na afloop van de ceremonie, net als hun ouders handjes met het publiek.

Belga

zo 20/07 - Het kunstwerk van de Moldavische kunstenaar Pavel Brailla mag aangeraakt worden door bezoekers. Het werk "Cold painting" is gemaakt van olympische sneeuw uit Sochi en werd tentoongesteld op Manifesta 10, de Europese biennale voor moderne kunst.

Belga

zo 20/07 - De Britse koninklijke familie heeft deze foto van prins George vrijgegeven. De zoon van William en Kate wordt op 22 juli 1 jaar oud en kan zo te zien al makkelijk een stapje in de wereld zetten.

AP

za 19/07 - In India zijn de moessonregens met enkele dagen vertraging gearriveerd.

Belga

za 19/07 - Deze fietser bewijst dat ook hondeneigenaars zonder zorgen hetzelfde parcours kunnen afleggen als de renners in de Ronde van Frankrijk. Met zijn trouwe vriend achterop rijdt de man naar Risoul, de aankomstplaats van de 14e rit op zaterdag.

AP

vr 18/07 - Israëlische vuurpijlen verlichten het oosten van de Gazastrook. Israëlische grondtroepen kammen het gebied uit op zoek naar tunnels.

Belga

vr 18/07 - Een Palestijnse man staat in de brokstukken van zijn huis nadat het werd aangevallen door Israëliërs. Het Israëlische leger is vannacht begonnen met een grondoffensief in Gaza.

AP

do 17/07 - Een bijna apocalyptische beeld uit Oost-Oekraïne na de crash van een passagiersvliegtuig. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.

AP

do 17/07 - Een opvallende foto van een highfive tussen de Britse premier James Cameron en Jean-Claude Juncker, de toekomstig voorzitter van de Europese Commissie. Cameron heeft zich altijd verzet tegen de kandidatuur van Juncker.

European Union

do 17/07 - Een helikopter van de Verenigde Staten vliegt boven Afghanistan terwijl de luchthaven van Kaboel beschoten wordt door de taliban.

AP

wo 16/07 - Een Filipijnse jongen probeert zijn overstroomd huis te vrijwaren van drijfhout, nadat de tyfoon Rammasun de stad Quezon, ten noorden van Manilla, onder water heeft gezet.

AP

woe 16/07 - Een Pakistaan is vermicelli aan het drogen die worden gebruikt om een populair traditioneel gerecht klaar te maken tijdens de ramadan.

Belga

di 15/07 - In Brussel heeft de voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy het startschot gegeven voor de Tour de France van Te Gek!?. De vierde editie van de Te Gek!?-campagne staat in het teken staat van zelfdoding.

Belga

di 15/07 - In Zuid-Afrika gaat binnenkort een meest uitzonderlijk schaakspel onder de hamer.

Belga

di 15/07 - Koningin Mathalide geniet van een lekker stuk taart tijdens een bezoek aan Cliniclowns België in Mortsel.

Belga

ma 14/07 - Op deze "Quatorze Juillet" viert de demonstratieploeg van de Britse luchtmacht op een spectaculaire manier mee met de Fransen.

Belga

ma 14/07 - In de Franse stad Soustons (Landes) vieren zij het honderdjarig bestaan van de plaatselijke arena.

Belga

ma 14/07 - Na de aanhoudende droogte van jongste maanden staat het waterpeil op het grootse reservoir van Noord-Amerika op het laagste niveau ooit.

Belga

ma 14/07 - De triomf van Duitsland op het WK Voetbal in Brazilië laat jong en oud niet onberoerd. Deze jonge Duitsers vieren de eindwinst in de Duitse ambassade in Ankara.

AP

zo 13/07 - Zanger Luc De Vos en politicus Filip Watteeuw wagen de sprong tijdens de Big Jump in Portus Ganda in Gent.

Belga

za 12/07 - In Tsjechië is de slag van Snojmo uit 1809 nog een keer overgedaan. De Napoleontische soldaat op de voorgrond lijkt even het noorden kwijt.

Belga

vr 11/07 - In Lugo in het noordwesten van Spanje is de vuilnisdienst al een maand aan het staken. Een man ziet hoe de afvalberg in zijn straat groeit.

Belga

do 10/07 - Toreador Ivan Fandino wordt door een stier belaagd in de arena van Pamplona, waar de feesten van San Fermin de vierde dag op negen ingaan.

AP

do 10/07 - Een Braziliaanse danst de samba met een Argentijn op het strand van Copacabana, in Rio de Janeiro. Het dispuut dat Argentijnen tegenover Brazilianen zet, is eventjes ver weg op het World Cup Fan Fest 2014.

AP

wo 09/07 - In Parijs wordt de haute couture-collectie herfst-winter 2014 voorgesteld. De catwalk tijdens het defilé van Elie Saab werd prachtig opgeleukt met kleurrijke lusters.

Belga

woe 09/07 - De hertogin van Wessex, echtgenote van de Britse prins Edward, lijkt niet echt onder de indruk van deze arend. Hij luistert nochtans naar de ietwat intimiderende naam "Camilla".

Reporters

di 08/07 - Palestijnen in Gaza gaan een kijkje nemen op het puin dat is achtergebleven na een Israëlisch bombardement.

zo 06/07 - Roa (l) en Vivi (r) trotseren de branding tijdens een surfwedstrijd voor huisdieren voor de kust van de Japanse stad Fujisawa.

Belga

zo 06/07 - Jill Biden, de vrouw van de Amerikaanse vicepresident Joe Biden, brengt een bezoek aan een opvangtehuis voor voormalige kindsoldaten in de Congolese stad Bukavu.

Belga

Scherpgesteld: markante foto's uit binnen- en buitenland

31/07/201423:31

Duizenden Marokkanen komen samen bij het koninklijke paleis in Rabat voor de verjaardag van de troonsbestijging van koning Mohamed VI.Meest bekeken

< >
flandreinfo.be

Plus d'infos

< >

flanderninfo.be

Weitere nachrichten

< >

flandersnews.be

More reports

< >