Miljoen Vlaamse leerlingen stappen schoolpoort weer binnen

01/09/201413:06

VRT vod

Miljoen Vlaamse leerlingen stappen schoolpoort weer binnen

01/09/201413:06

Het journaal - 01/09/14 - Vanmorgen zijn miljoenen ouders en grootouders op pad gegaan met hun kinderen of kleinkinderen om ze voor het eerst opnieuw naar school te brengen. 1,1 miljoen Vlaamse leerlingen gingen al dan niet met slepende voeten weer door de schoolpoort. Ook voor 146.000 leerkrachten begint het nieuwe schooljaar.


Leren we wel de juiste dingen op school?

01/09/201413:38

VRT Het journaal - 01/09/14

Leren we wel de juiste dingen op school?

01/09/201413:38Nieuws in beeld

< >Armada van kitesurfers breekt Guinnessrecord

01/09/201416:50

VRT vod

Armada van kitesurfers breekt Guinnessrecord

01/09/201416:50

Ook dat nog - In Tarifa in Zuid-Spanje heeft 9-voudig wereldkampioen Gisela Pulido met een leger kitesurfers windsnelheden tot 27 knopen getrotseerd om een Guinnessrecord te doen sneuvelen. De ploeg van 352 man overtrof in aantal de 318 kitesurfers die in 2013 het record vestigden. (audio: "Beyond the sea", Bobby Darin)

10 jaar geleden: gijzelingsdrama in Russische school

01/09/201409:03

VRT vod

10 jaar geleden: gijzelingsdrama in Russische school

01/09/201409:03

Buitenland - Vandaag is het precies tien jaar geleden dat gewapende terroristen een school binnenvielen in de Russische stad Beslan en meer dan 1.000 mensen gijzelden. De gijzelingsactie, die 3 dagen duurde, liep uit op een dramatisch bloedbad. Er vielen 332 doden en 700 gewonden. (Archief Het journaal - uitzending 01/09/04)Gezien op tv?

< >

Boeken van de weekALS Ice Bucket Challenge

< >

Ook dat nog

< >


Scherpgesteld: markante foto's uit binnen- en buitenland

01/09/201415:46

ma 01/09 - In Ecuador is de Tungurahua sinds 1999 "in een eruptieve fase", zoals het fenomeen door specialisten wordt gekenmerkt. Vanuit de populaire toeristenstad Banos is de vulkaan in al zijn glorie te zien.

AP

zo 31/08 - In Frankrijk zijn bij een ontploffing en een daarop instorting van een appartementsgebouw verschillende doden gevallen.

AP

za 30/08 - In Nicaragua zijn reddingswerkers op zoek naar overlevenden van een mijnongeval. In een goud- en zilvermijn zijn momenteel nog een tiental kompels vermist.

AP

za 30/08 - De basiliek in Moskou is mooi verlicht tijdens de repetities van optreden van een militair muziekfestival.

AP

vr 29/08 - Sri Lankaanse tempelaapjes turen naar de bedevaarders die naar de Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya pelgrimssite trekken. Aangezien ze soms schade toebrengen aan de religieuze symbolen op de historische plek zijn ze niet zo geliefd en worden ze vaak weggejaagd.

AP

vr 29/08 - In Spanje vieren heel wat dorpen in augustus hun patroonheilige. Die festiviteiten vinden plaats met veel muziek, straatfeesten en stierengevechten. Ook in Toro maakt een stierenvechter zich klaar.

AP

do 28/08 - Surfers uit de Amerikaanse staat Californië kunnen hun hart ophalen. Een staartje van orkaan Marie in de Golf van Mexico leidt tot hoge golven, soms tot 4,5 meter hoog.

AP

wo 27/08 - Familieleden en vrienden nemen afscheid van de Oekraïense vrijwilligers die de rangen gaan vervoegen van het bataljon dat in het oosten van het land tegen de Pro-Russische separatistische rebellen vecht.

AP

ma 25/08 - De staat Californië in de VS werd getroffen door een aardbeving. Die blijft niet zonder gevolgen voor de lokale wijnbouw. Vooral de streek van Napa Valley is bekend omwille van zijn wijnproductie. In verschillende wijnhuizen gaat een deel daarvan nu verloren.

ma 25/08 - In het noordoosten van de Indiase deelstaat Assam is de moesson volop aan de gang. In het regenseizoen dat voor goede oogsten en watervoorraden zorgt, komen elk jaar ook duizenden mensen om door overstromingen en aardverschuivingen.

AP

zo 24/08 - In Sydney vond de jaarlijkse Color Run plaats. Tijdens de looptocht van 5km krijgen de deelnemers om de kilometer een andere tint gekleurd poeder over zich heen.

Belga

zo 24/08 - Donkere regenwolken pakken zich samen boven de skyline van Manhattan (New York).

AP

zo 24/08 - Een Indische vrouw toont de restanten van een mortier, na een aanval in de buurt van de grens met Pakistan. India en Pakistan liggen in conflict over de regio Kashmir.

AP

Za 23/08 - Een man springt met gestrekte armen van een rots in het Ohrid-meer in Macedonië. Door het bloedhete weer zoeken de Macedoniërs rivieren en meren op voor wat verfrissing.

Belga

za 23/08 - Wij eten doorgaans een taart op onze verjaardag, maar deze panda viert haar achtste verjaardag met een lekkere wortel. Liang Liang brengt haar dagen door in het Panda Conservation Center in de nationale zoo van Kuala Lumpur in Maleisië.

AP

vr 22/08 - President Barack Obama neemt het ervan op vakantie op het eiland Martha's Vineyard, in de Farm Neck Golf Club in Oak Bluffs.

AP

do 21/08 - Sinds 1868 viert de wijk Camp Ground op Martha's Vineyard, in de staat Massachusetts, de 3e woensdag van augustus "Grand Illumination Night", om de zomer uit te zwaaien. De klassieke gevels worden dan met een overdaad aan papieren lampionnen behangen.

AP

wo 20/08 - Een jongen en zijn varken varen rond op een geïmproviseerd vlot in het oosten van China. Meer dan 20.000 mensen zijn er op de vlucht na dagenlange regenval.

Belga

di 19/08 - Ook koning Filip werd genomineerd voor de Ice Bucket Challenge. Voorlopig zijn er geen beelden van opgedoken, maar het officiële Twitterkanaal van het koningshuis heeft alvast deze veelbelovende foto getwitterd.

twitter.com/MonarchieBe

di 19/08 - De gevechtsvoertuigen van de Japanse grondtroepen trekken een rookgordijn op tijdens hun jaarlijkse schietoefening in Gotemba, ten zuidwesten van Tokio.

AP

ma 18/08 - Dit is geen job voor mensen met hoogtevrees. De hoogtewerkers poetsen de klok van de klokkentoren van het Palace of Westminster in Londen.

ma 18/08 - De politie wacht tot de traangaswolken wegtrekken in Ferguson, in de Amerikaanse staat Missouri. Het vreedzame protest tegen het gewelddadige politie-optreden vorig weekend ontaardde in rellen, waarna de agenten traangas gebruikten.

AP

zo 17/08 - In Brussel manifesteerden zo'n 4.500 mensen voor de Palestijnen in de Gazastrook. De manifestatie werd ondersteund door een aantal middenveldorganisaties, zoals Broederlijk Delen. Ook verschillende linkse politieke partijen liepen mee.

Belga

zo 17/08 - In de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur nemen honderden clowns deel aan het jaarlijkse Internationale Clownsfestival.

Belga

zo 17/08 - Indonesië viert zijn 69e jaar van onafhankelijkheid van Nederland. In Jakarta worden daarvoor spelen gehouden, waaronder paalklimmen naar een prijs op een staak die met olie is ingesmeerd.

AP

za 16/08 - Ex-Rode Duivel Jean-Marie Pfaff stond zaterdagochtend peren te verkopen op de markt van Sint-Truiden. "El Sympatico" wilde op die manier de Belgische fruitboeren een hart onder de riem steken. Pfaff verkocht in twee uur ruim 25 kisten peren, goed voor ongeveer 250 kg Belgisch fruit.

Belga

za 16/08 - Ook de Duitse hoofdstad Berlijn is de jongste dagen getroffen door hevige regenbuien.

Belga

za 16/08 - In de haven van Tilbury, 30 kilometer ten oosten van de Britse hoofdstad Londen, zijn vanochtend 35 mensen in een container aangetroffen. Een van de verstekelingen was overleden.

Belga

vr 15/08 - Kim Clijsters speelt een partijtje tafeltennis tijdens een bezoek aan het weekend- en vakantieopvangcentrum Jeronimo in Gent.

Belga

vr 15/08 - In de Bretoense stad Pleucadeuc vieren zij vandaag het “Tweelingenfeest”.

Belga

vr 15/08 - Bij een militaire oefening in bijzijn van de “Geliefde leider” Kim Jong-Un heeft Noord-Korea donderdag drie korteafstandraketten afgeschoten.

Belga

vrij 15/08 - In een bomvol stadion in Zuid-Korea heeft paus Franciscus een misviering opgedragen. Ruim 50.000 Zuid-Koreanen woonden de plechtigheid bij. De paus zal in totaal vijf dagen verblijven in het Aziatische land.

AP

do 14/08 - Tijdens een pauselijk bezoek worden er altijd veiligheidsmaatregelen genomen. Zo ook in Zuid-Korea, waar deze agent een oogje in het zeil houdt door een bedampt raam.

AP

do 12/08 - Een Palestijn heeft een schuilplaats gebouwd waar eens zijn huis stond. Zijn woonomgeving in de stad Beit Lahiya in het noorden van Gaza, waar hij ook een winkel had, is plat gebombardeerd.

AP

ma 11/08 - Een jongen loopt de trap af in Tripoli in Libië. Zijn huis staat in de nabijheid van een militaire basis. Sinds midden juli zijn er in Tripoli en Benghazi clashes tussen het leger en radicale groeperingen, waarbij al meer dan 220 mensen om het leven kwamen.

Belga

ma 11/08 - Vicente Cabanes wilde net de banderillas in de stier prikken bij een stierengevecht in de arena van Las Ventas in Madrid, maar is eventjes onvoorzichtig geweest.

AP

zo 10/08 - Vannacht staat de maan op zijn dichtste punt bij de aarde. Het fenomeen wordt ook wel "supermaan" genoemd. In Rio de Janeiro ziet dat er zo uit.

Belga

za 09/08 - Op het Maidanplein is het vandaag tot botsingen gekomen tussen activisten en inwoners van Kiev. Inwoners van de stad zijn het beu dat activisten blijven kamperen op het plein.

Belga

vr 08/08 - Twee prairiehonden verkennen hun nieuwe stek in de zoo in Dresden in Duitsland.

Belga

vr 08/08 - Aanhangers van de Turkse premier en presidentskandidaat Erdogan zwaaien met vlaggen tijdens een verkiezingsbijeenkomt in Ankara.

Belga

Vr 08/08 - Paralympiër Oscar Pistorius richt zich op de laatste dag van zijn proces tot de ouders van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Hij wordt ervan beschuldigd haar te hebben vermoord.

AP

Scherpgesteld: markante foto's uit binnen- en buitenland

01/09/201415:46

In Ecuador is de Tungurahua sinds 1999 "in een eruptieve fase", zoals het fenomeen door specialisten wordt gekenmerkt. Vanuit de populaire toeristenstad Banos is de vulkaan in al zijn glorie te zien.Meest bekeken

< >
flandreinfo.be

Plus d'infos

< >

flanderninfo.be

Weitere nachrichten

< >

flandersnews.be

More reports

< >